Bromsfälla "Tabanus-Trap easy" fälla för hästflugor, VOSS.farming

 • Original "Tabanus-Trap easy" från VOSS.farming
 • 95 % färre hästbromsar
 • mycket praktisk: för upphängning
 • beprövat trattfäste ”easy clean”
i lager
, Leveranstid:  2 - 5 arbetsdagar

fri returfrakt4

30 dagars retur

inkl. moms, . Frakt tillkommer; standard frakt upp till 5 kg: 65 kr.

vikt produkt: 6,42 kg

artnr.: 45466

1 099 kr
Produktinformation

Bromsfälla"Tabanus-Trap easy" VOSS.farming - utan stativ - praktisk flugfångare, kan enkelt hängas upp överallt

Bromsfälla med ny fjäderupphängning SpringSafe för ännu bättre fångstresultat! Njut av att vara ute utan att bli störd, retad eller bett av hästbromsar! Häng upp flugfångaren och få alla att trivas därute.

Äntligen! Sommar och värme. Och för alla som har med hästar, kor och övriga djur i hagen att göra samma problem år efter år: hästflugor resp. hästbromsar! Dessa insekter är inte bara retsamma utan de kan orsaka rejäla smärtor och t. o. m. smitta sjukdomar som t.ex. borrelios. Många vill bara slippa detta plågsamma problem och satsar på bromsfällor i hagen. De vet av erfarenhet att det är ett bra botemedel som hjälper! De beprövade och godkända bromsfällorna lockar till sig de blodsugna insekterna och fångar dem - utan gift eller miljöfarliga ämnen. Så blir antalet bromsar i hagen kraftigt minskat och både människa och djur kan njuta av att vara ute i hagen.

De flesta bromsfällorna som hittills har funnits på marknaden kunde bara sättas ner i marken medels stativ och jordskruv. Möjligheten att sätta ner stativet i marken finns inte alltid, ibland är underlaget allt för stenigt eller hårt, ibland finns vissa föreskrifter som förbjuder att slå ner något i marken. Bra att det finns en upphängningsbar variant som denna bromsfälla med speciell fjäderupphängning SpringSafe. Flugfångaren behöver således inte längre fixeras i marken. Med ett robust metallrep är det mycket enkelt att hänga upp bromsfällan "Tabanus-Trap easy" VOSS.farming i ett träd eller på en byggnads utsprång. Eller varför inte placera bromsfällan nära stallet, ladugården, logen, stugan eller husväggen för att skydda dina djur för retsamma och irriterande hästbromsar på bästa möjliga sättet.

Bromsfälla "Tabanus-Trap easy" från VOSS.farming är utrustad med praktiskt trattsystem. Genomskinlig fångstbehållare med Easy-Clean funktion är mycket stabilare och enklare att sätta på plats och ta bort. Bromsfälla "Tabanus-Trap easy" kommer med förbättrad trattformad skärm och det speciellt framtagna materialet som släpper igenom solstrålning. Fjäderupphängningen ger flexibilitet, efterliknar ett djurs svängande bakdel, för ett ännu bättre fångstresultat. Bromsfällan lockar till sig  ca. 95 % utav alla hästbromsar och hästflugor på ett verkningsområde av 10.000m² ! Tänk hur tacksamma alla hästar, kor, åsnor och övriga kreatur blir när de får slippa de besvärliga, blodtörstiga hästflugornas bett och plåga.

Bromsfälla "Tabanus-Trap easy" från VOSS.farming - en flugfångare som faktiskt funkar - men hur så?

Det är djurens och människans kroppsvärme som gör att hästflugor och fler insekter, små oväsen, tar sig till kropparna. Tabanus-Trap bromsfällans svarta boll hettas upp genom solen och inte minst dess lätt svängande rörelser som simulerar ett djurs bakdel drar till sig alla de flygande blodsugarnas uppmärksamhet. De kan inte se att den svarta bollen inte är en varm, levande kropp utan luras av den mörka färgen och värmen som attraherar som en magnet. För dem är den svarta bollen lika med en varm kropp och därför lockas de fram och försöker bita och suga blod. Men helt förgäves! Har de fattat, vill de bara bort och flyger uppåt för att sticka iväg, men då hamnar de bara i tratten under skärmen. Tratten leder dem strax fram till fångstbehållaren där de hamnar fast i. De kan inte komma undan och drunknar. På så sätt minskas beståndet av de plågsamma hästbromsarna effektivt och märkbart.

1. Tratten -  en vit skärm

Skärmen kunde vidareutvecklas och det speciellt framtagna UV-beständiga tyget släpper igenom mycket solljus så att den svarta bollen hettas upp, snabbt och rejält, och ju varmare boll, destö större chanser att fånga hur många bromsar som helst. Därför att bollen hettas upp ganska lätt och även vid mindre soligt väder så betyder det en till förbättring jämförd med tidigare och standard bromsfällor. De extra förstärkta sömmarna håller också bättre kvalitet nu än tidigare och nu finns även ett tåligt kardborrelås med för enklare hantering. Det kan blåsa hur kraftigt som helst, den slitstarka skärmen håller och står ut även i dåligaste väder. Tyget skärmen är gjort av innehåller också Anti-Freeze som säkerställer att skärmen klarar kylan och kallare temperaturer utan att gå sönder när man plockar ner och sätter upp fällan om och om igen.

2. En varm boll lockar

Bromsfällans extra stora, svarta boll kommer nu med ännu kraftigare och tjockare gummi än den tidigare versionen. Materialet lagrar värmen mycket bättre och dessutom håller den längre livslängd i det aktuella, stabilare utförande. Praktisk luftpump medföljer.

3. Fångstbehållare och infästning

Transparent fångstbehållare med Easy-Clean funktion kan mycket enkelt sättas på och tas bort, det går mycket lättare nu än tidigare eller vid andra modeller. Att avlägsna såpvätskan med dödade hästbromsar, hästflugor, osv. går hur lätt som helst, precis som rengöring av behållaren. Skaleringen på behållaren underlättar för att fylla på rätt volym. Tredubbelt förstärkta väggar gör behållaren mycket slitstark och stabil. Vid en testbelastning av 100 kg kroppsvikt skadades den inte, så pass tålig är den.

4. Konkurrenskraftigt pris

Varför kostar den här bromsfällan inte mer? 
Vi satsar på optimerade produktionsprocesser och stora mängder samt bästa kvalitet. Effektiva rutiner utan höga omkostnader eller utlägg för t.ex. reklam.

Facit

Högsta kvalitet till absolut rimligt, lågt pris: Valuta för pengarna! - Jämför gärna övriga märkesvaror och vad de kostar!

Bromsfälla till hästhagen, kohagen, stall, golfplatsen, parken, trädgården, övriga beteshagar. Flugfångare till hästbromsar och flygfän kan gott placeras nästan var som helst, vid sjön, på stranden, vid älven. Och sedan är det bara att njuta av härliga hagar och ängar, vattnet och sommaren! Utan retsamma, plågsamma och irriterande hästflugor!

Bra att veta för ännu bättre resultat:

 • Hästbromsar, myggor, blinningar, knott osv. älskar fuktiga områden och gillar närheten till vattnet som t.ex. sjöar, bäck, älvar, pölar, mossar, myr och kärr, sumpmarker, träsk osv.
 • innan du sätter upp bromsfällan borde du ta reda på, vilka rutter hästflugorna, bromsar brukar ta genom luften t ex från någon våtmark till hästarna i hagen.
 • har du tagit reda på det så kan du placeras bromsfällan på ett strategiskt värdefullt ställe där de flesta hästbromsar brukar rusa förbi.
 • fångstbehållaren ska beroende på antal dödade flugor och bromsar tömmas varje dag eller en eller flera gånger i veckan
 • sätt upp fällan så tidigt som möjligt eftersom de kvinnliga bromsarna är redan från april månad mycket aktiva. Endast om du har satt upp fällan i tid så får du bästa restultat
 • behållaren fylls med vatten och några droppar diskmedel som gör att vattenytans spänning blir mjukare och insekterna inte kan hålla sig uppe på vattenytan utan sjunker ner i vattnet direkt. Och där stannar dem!
Människa och djur plågas och irriteras av hästbromsar, blodsugande flugor osv i hagen.
Hästbromsar och övriga blodsugande insekter älskar värme, de lockas av varma kroppar  - och bromsfällans uppvärmda svarta boll! Det bara attraherar!
Hästbromsen luras och anser bollen som en varm bakdel av något djur och försöker bita!
Hästflugan inser att det inte går att bita och suga..den vill bara sticka iväg nu ..
...flyger uppåt för att leta riktiga levande kroppar och hamnar i tratten.
Nu är det över. Kraftigt minskat antal bromsar och hästflugor. Ingen som stör, retar, plågar. En fridfull hage. Ljuvligt!

Snabbfakta

Användningsområden:

 • Möjliga platser och områden för användning och upphängning av bromsfällor:
  hästhagen, kohagen, övriga betesmarker, stall, dagis, trädgården, dammanläggningar, kyrkogården, golfplats, park, vid sjön, vid älven, campingen osv.

Detaljer:

 • 95 % utav hästbromsar fångas i bromsfällans verkningsområde
 • skärm av speciellt tyg som släpper igenom solstrålning, fjäderupphängning, ger bättre fångstresultat
 • 100 % miljövänlig – utan ström, utan (kemiska) lockmedel
 • utan gift (inga insekticider) ett miljövänligare sätt att bli av med plågande hästbromsar
 • lätt att hänga upp och lätta att plocka ner; perfekt för att hänga i träd eller placering nära hus, stall, ladugårde, stugan, på campingen osv.
 • inkl. tillbehör för upphängning
 • inkl. skärm i vit färg och vinkelfäste
 • bollen håller i sig värmen ganska länge - och det är just värmen som lockar!

Specifikationer:

 • komplett UV-beständig
 • välbeprövade, godkända komponenter bromsfällan är sammansatt av
 • stabil, stormtålig konstruktion i dubbelgalvat stål
 • praktisk "Easy-Clean" infästning för att enkelt kunna byta behållaren
 • stabilt rep i rostfritt stål för snabb och enkel upphängning
 • mycket tålig och hållbar boll med ögla för upphängning
 • slitstark, väderbeständig boll
 • galvad SpringSafe-fjäderupphängning för bättre effekt och fångstresultat
 • själva upphängningsinfästning avslastas genom SpringSafe-fjäder - ger längre livslängd
 • testad och godkänd, effektiv bromsfälla som verkligen fångar hästflugor
 • vit skärm gjord av kraftigt tyg med förstärkt kant, släpper igenom solljus så att bollen lätt hettas upp och lockar till sig insekterna
 • ingen risk att tyget rivs sönder, gjort i ett stycke fram till kardborreknäppningen
 • högvärdigt utförande, noggrant sydda sömmar
 • fångstbehållare inkl. skruvlock och skalering, extra tålig
 • Tekniska data:
  • Diameter: ca. 100 cm
  • Diameter boll: ca. 50 cm
  • Verkningsyta: 10.000 m²
  • Kraftigt rep av rostfritt stål, karbinkrok för upphängning av bromsfällan

Paketet innehåller:

 • 1x Bromsfälla "Tabanus-Trap easy" , VOSS.farming:
  • trattformad skärm, vit, av speciellt material
  • boll inkl. luftpump
  • fångstbehållare med skruvlock
  • infästning för behållare „EasyClean“
  • upphängning med fjäder „SpringSafe“
  • rep i rostfritt stål för upphängning ca. 1m, med karbinkrok
  • krok i rostfritt stål för upphängning av bollen
  • Bruksanvisning