Bromsfälla "Tabanus-Trap" flugfångare mot hästflugor, hästbromsar, VOSS.farming

 • bromsfällan som fungerar, ”Tabanus" bromsfälla
 • flugfälla mot hästflgugor och bromsar utan gift
 • jordankare med skruv, extra stabil upphängning
 • trattbehållare ”easy clean” - funktionell och slitstark
 • flugfångare - effektiv mot plågsamma hästbromsar
i lager
, Leveranstid:  2 - 5 arbetsdagar

fri returfrakt4

30 dagars retur

inkl. moms, . Frakt tillkommer; standard frakt upp till 5 kg: 65 kr.

vikt produkt: 12,96 kg

artnr.: 45485

1 499 kr
Produktbeskrivning

Bromsfälla VOSS.farming "Tabanus-Trap" flugfångare som fångar hästflugor i hagen - modell 2019

Vår bästa bromsfälla utav vårt sortiment!

Här kommer den nya, förbättrade modellen med förbättrade detaljer och tillbehör.

En flugfälla som faktiskt fungerar! Minskar beståndet plågsamma hästflugor och irriterande hästbromsar. Skydda din häst mot små, blodsugande plågoandar!

När dagarna blir längre, solen skiner och temperaturen stiger, så kommer de: Tusentals blodsugande bromsar och hästflugor, blinningar, knott och myggar söker sig till sina offer. De bara biter, oasvett människa eller djur. Deras bett kan smitta farliga sjukdomar och kan utlösa allergiska symtom. Ett både miljövänligt och väldigt effektivt sätt att skydda sig mot fä-bromsar och hästflugor är att placera bromsfällan "Tabanus-Trap" i hagen. Bromsfällans verkningsyta ligger på 10.000m² och i detta område tar flugfångaren till sig ca. 95 % utav alla hästbromsar och hästflugor. Utförandet är väldigt kraftigt och tåligt, med genomtänkta detaljer som underlättar hanteringen.

En bromsfälla som faktiskt fungerar - skydda din häst mot smärtsamma bromsbett och irriterande hästflugor

Det är djurens och människans kroppsvärme som gör att hästflugor och fler insekter, små oväsen, tar sig till kropparna. Tabanus-Trap bromsfällans svarta boll hettas upp genom solen och drar till sig alla de flygande blodsugarnas uppmärksamhet. De kan inte se att den svarta bollen inte är en varm, levande kropp utan luras av den mörka färgen och värmen som attraherar. För dem är den svarta bollen lika med en varm kropp och därför lockas de fram och försöker bita och suga blod. Men helt förgäves! Har de fattat, vill de bara bort och flyger uppåt för att sticka iväg, men då hamnar de bara i tratten under skärmen. Tratten leder dem strax fram till fångstbehållaren där de hamnar fast. De kan inte komma undan och på så sätt minskas beståndet av de plågsamma hästbromsarna effektivt och märkbart.

Dra nytta av vår erfarenhet

Bromsfälla "Tabanus-Trap" är vår helt klart bästa bromsfälla och flugfångare för hästbromsar

Men varför just den?

Sedan många år tillbaka försöker vi komma på någon bra lösning för att bli av med den stora mängden hästflugor och bromsar som stör och irriterar hästar och kor på sina beteshagar. Vi testade själva och optimerade befintliga fällor för att få bättre och bättre resultat. Nu kan vi äntligen få presentera en förbättrad bromsfälla, Tabanus-Trap från VOSS.farming, som utvecklades för:

 • snabb montering och lättare användning
 • med jordskruv som gör det lätt att få ner stativet i marken samt att flytta bromsfällan vid behov
 • med en skärm av slitstarkt material
 • släpper igenom mycket solljus så att den extra stora bollen kan värmas upp ordentligt
 • enkel underhåll, med greppvertyget easyGrip till fångstbehållaren
 • som håller i längden
 • som verkligen fungerar och minskar beståndet retsamma hästbromsar i hagen
 

De viktigaste förbättringarna av bromsfällan Tabanus-Trap från VOSS.farming:

1. Turbo-Drill: Jordankare med skruv

En väsentlig förbättring är denna högvärdiga jordankare med skruv och s.k. Turbo-Drill funktion för att få den ännu lättare och snabbare ner i marken. Med detta fantastiska hjälpmedel som dessutom utmärks av en mycket kraftig och tålig skruv blir uppsättningen av bromsfällan nästan ett rent nöje. Jordankaren får man enkelt ner även i stenigare mark utan större ansträngning. Inte minst därför kan bomsfällan lätt förflyttas och passar bra för mobil användning och tillfälliga hagar.

2. Tratt - vit skärm

Även den trattformade skärmen kunde vidareutvecklas och det speciellt framtagna UV-beständiga tyget släpper igenom mycket solljus så att den svarta bollen värms upp, snabbt och rejält, och ju varmare boll, destö större chanser att fånga hur många bromsar som helst. Därför att bollen hettas upp ganska lätt och även vid mindre soligt väder så betyder det en till förbättring jämförd med tidigare och standard bromsfällor. De extra förstärkta sömmarna håller också bättre kvalitet nu än tidigare och nu finns även ett tåligt kardborrelås med för enklare hantering. Det kan blåsa hur kraftigt som helst, den slitstarka skärmen håller och står ut även i dåligaste väder. Tyget skärmen är gjort av innehåller också Anti-Freeze som säkerställer att skärmen klarar kylan och lägre temperaturer utan att gå sönder när man plockar ner och sätter upp fällan om och om igen.

3. En varm boll lockar

Bromsfällans extra stora, svarta boll kommer nu med ännu kraftigare och tjockare gummi än den tidigare versionen. Materialet lagrar värmen mycket bättre och dessutom håller den längre livslängd i det aktuella, stabilare utförande. Praktisk luftpump medföljer.

4. Fångstbehållare och infästning

Transparent fångstbehållare med Easy-Clean funktion kan mycket enkelt sättas på och tas bort, det går mycket lättare nu än tidigare eller vid andra modeller. Att avlägsna såpvätskan med dödade hästbromsar, hästflugor, osv. går hur lätt som helst, precis som rengöring av behållaren. Skaleringen på behållaren underlättar för att fylla på rätt volym. Tredubbelt förstärkta väggar gör behållaren mycket slitstark och stabil. Vid en testbelastning av 100 kg kroppsvikt skadades den inte, så pass tålig är den.

5. Verktyg för att lättare komma åt fångtsbehållaren - VOSS.farming "easyGRIP" - genomtänkt tillbehör som underlättar

Fångstbehållaren ska regelbundet tömmas, rengöras och fyllas på. Bromsfällan Tabanus-Trap kommer nu med ett riktigt bra verktyg för att underlätta just det, att få tag på behållaren. Greppverktyget  "easyGRIP" medföljer för att snabbt och enkelt kunna ta bort plastbehållaren och sätta in igen. Verktyget "easyGRIP" finns även separat som tillbehör, se artnr. 45508.

5. Konkurrenskraftigt pris

Varför kostar den här bromsfällan inte mer? 
Vi satsar på optimerade produktionsprocesser och stora mängder samt bästa kvalitet. Effektiva rutiner utan höga omkostnader eller utlägg för t.ex. reklam.

Facit

Högsta kvalitet till absolut rimligt, lågt pris: Valuta för pengarna! - Jämför gärna övriga märkesvaror och vad de kostar!

Bromsfälla till hästhagen, kohagen, stall, golfbanan, parken, trädgården, övriga beteshagar. Flugfångare till hästbromsar och flygfän kan gott placeras nästan var som helst, vid sjön, på stranden, vid älven. Och sedan är det bara att njuta av härliga hagar och ängar, vattnet och sommaren! Utan retsamma, plågsamma och irriterande hästflugor!

Bra att veta för ett bra resultat:

 • Hästbromsar, myggor, blinningar, knott osv. älskar fuktiga områden och gillar närheten till vattnet som t.ex. sjöar, bäck, älvar, pölar, mossar, myr och kärr, sumpmarker, träsk osv.
 • innan du sätter upp bromsfällan borde du ta reda på, vilka rutter hästflugorna, bromsar brukar ta genom luften t ex från någon våtmark till hästarna i hagen.
 • har du tagit reda på det så kan du placeras bromsfällan på ett strategiskt värdefullt ställe där de flesta hästbromsar brukar rusa förbi.
 • fångstbehållaren ska beroende på antal dödade flugor och bromsar tömmas varje dag eller en eller flera gånger i veckan
 • sätt upp fällan så tidigt som möjligt eftersom de kvinnliga bromsarna är redan från april månad mycket aktiva. Endast om du har satt upp fällan i tid så får du bästa restultat
 • behållaren fylls med vatten och några droppar diskmedel som gör att vattenytans spänning blir mjukare och insekterna inte kan hålla sig uppe på vattenytan utan sjunker ner i vattnet direkt. Och där stannar dem!
Människa och djur plågas och irriteras av hästbromsar, blodsugande flugor osv i hagen.
Hästbromsar och övriga blodsugande insekter älskar värme, de lockas av varma kroppar  - och bromsfällans uppvärmda svarta boll! Det bara attraherar!
Hästbromsen luras och anser bollen som en varm bakdel av något djur och försöker bita!
Hästflugan inser att det inte går att bita och suga..den vill bara sticka iväg nu ..
...flyger uppåt för att leta riktiga levande kroppar och hamnar i tratten.
Nu är det över. Kraftigt minskat antal bromsar och hästflugor. Ingen som stör, retar, plågar. En fridfull hage. Ljuvligt!

Snabbfakta

Användningsområden:

 • Möjliga platser och områden för användning av bromsfällor:
  hästhagen, kohagen, övriga betesmarker, stall, dagis, trädgården, golfplats, park, vid sjön, vid älven, campingen osv.

Detaljer:

 • 95 % utav hästbromsar fångas i bromsfällans verkningsområde
 • praktiska effektiva delar i en helt lyckad kombination : stabil jordankare med skruv, tålig upphängning och infästning, slitstark, vit skärm
 • giftfri bromsfälla och flugfångare, ett miljövänligare val för glada hästar i hagen
 • lättmonterad
 • förbättrad boll, lättare uppvärmning, längre lagring av värmen, håller längre livslängd.

Specifikationer

 • komplett UV-beständig
 • välbeprövade och patentskyddade komponenter
 • stabil, stormtålig konstruktion i dubbelgalvat stål
 • slitstark jordankare med skruv för att lättare få stativet ner i marken
 • tålig boll, håller lång livslängd och klarar många bett
 • tratt fästad på stativet för max stabilitet
 • mycket använd och godkänd bromsfälla för att fånga hästflugor, bromsar mm.
 • skärm i kraftigt tyg med förstärkta kanter, snyggt vit färg
 • behållare inkl. lock för enklare hantering, tömma och fylla på
 • Tekniska data:
  • Diameter ca. 100cm
  • Höjd: ca. 220cm
  • Färg: svart boll, transparent plast, vit skärm
  • Material tjocklek, huvudstativ/rör 2mm
  • Vikt: 16kg

Paketet innehåller:

 • 1x Bromsfälla "Tabanus-Trap" VOSS.farming
  • vit skärm
  • boll ll inkl. luftpump
  • 3-delat, varmgalvat stativ
  • fot med integrerad jordankare med skruv
  • fångstbehållare med lock
  • galvad infästning
  • krok i rostfritt stål för att fästa bollen
  • Bruksanvisning
 • 1x Greppverktyg "easyGRIP" till fångstbehållare